Gizlilik Politikası

 

WEB SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI

Atac Pharma İhr. İth. Paz. ve Tic. Ltd. Şti. (“Şirket”), internet sitesini ziyaret eden kişilerin paylaşmış olduğu bilgilerin gizliliğini sağlamayı ilke olarak kabul etmiştir. Bu nedenle işbu “Gizlilik Politikası” kişilerin hangi bilgilerinin, hangi yollarla işlendiğini, bu bilgilerin hukuka uygun olarak ve vermiş olduğunuz izin kapsamında hangi üçüncü kişiler ile paylaşıldığını ve Şirket tarafından ne şekilde korunduğunu açıklayarak sizi bilgilendirmek amacı ile oluşturulmuştur. Ayrıca işbu Gizlilik Politikası çerçevesinde bu bilgilerin doğruluğunun sizler tarafından nasıl denetlenebileceği ve istendiğinde Şirketin internet sitesine başvurarak bu bilgilerin silinmesini nasıl sağlayabileceğiniz belirtilmiştir. Şirket Tarafından kişilere her türlü kanaldan sunulan tüm hizmetler kısaca “Hizmet” olarak anılacaktır.


Veri Sorumlusu

Kişisel veri kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin isim, soyisim, doğum tarihi veya telefon numarası gibi her türlü bilgiyi ifade etmektedir.

Kişisel verileriniz, veri sorumlusu sıfatıyla Adana Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde 0093056392100001 sicil numarası ile kayıtlı ve şirket merkezi Gürselpaşa Mah. Şehit Polis Şahin Polat Aydın Cad. No:47/A Seyhan – Adana TÜRKİYE adresinde bulunan Atac Pharma İhr. İth. Paz. ve Tic. Ltd. Şti. (Şirket) tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) başta olmak üzere, ilgili mevzuat düzenlemeleri ve yetkili otorite kararları/duyuruları ile işbu Gizlilik Politikası çerçevesinde işlenmektedir.

Şirket, gizliliğinizin ve kişisel verilerinizin korunmasına ilişkin endişelerinize saygı duymaktadır. Bu kapsamda Şirket, kişisel verilerinizi KVKK başta olmak üzere kişisel verilerin korunmasına ilişkin tüm mevzuat hükümlerine uygun şekilde işlemekte, verilerinizin güvenli şekilde barındırılmasını sağlamakta ve olası hukuka aykırı erişimlere karşı gerekli tüm güvenlik tedbirlerini almaktadır.

İşbu Gizlilik Politikası metni, Şirket tarafından aşağıda belirtilen kanallar vasıtası ile hangi kişisel veri kategorilerinizin toplandığı ve hangi süreçler ve amaçlarla işlendiği, hangi alıcı gruplarına aktarıldığı, kişisel verilerinizin korunmasına ilişkin haklarınızı ve veri sorumlusu olarak Şirketin aydınlatma yükümlülüğü kapsamında sizleri bilgilendirmesi gereken diğer açıklamaları içermektedir.


Gizlilik Politikasının Kapsamı ve Toplanan Veriler

Belirli bir kişiye ait kullanılacak ve işlenecek bilgiler, yalnızca bu kişinin kendi istemiyle veri girmesi veya bu hususta açıkça muvafakat vermesi halinde mümkündür. Veri girilmesi veya bu konuda açıkça muvafakat verilmesi, kişinin aşağıda belirtilen şartlar ile mutabık olduğunun göstergesidir. İnternet sitesi ziyaret edildiğinde bazı bilgiler internet sitesi sunucularında depolanır.

Bu veriler şu genellikle şekildedir:

– İsim

– Soyisim

– Adres

– Posta kodu

– E-mail

– Telefon/Fax numarası

– Sigorta numarası

– Cinsiyet

– Doğum tarihi

Bu veriler doğrultusunda site kullanıcısı hakkında birtakım sonuçlar çıkarılır. Ancak bu kişisel veriler sadece anonim olarak kullanılabilir. Bu verilerin dışarıdan bir hizmet sağlayacısına aktarımı durumunda veri güvenliğine ilişkin mevcut yasal düzenlemeler çerçevesinde aktarım için gerekli işlemler gerçekleştirilir.

Kendi isteğiniz ile kişisel bilgilerin verilmesi halinde Şirket, bu bilgileri yasada öngörülen veya kullanıcının kabul beyanında belirtilen sınırlamalar çerçevesinde kullanacağını ve bu çerçevede işleme tabi tutacağını veya aktarılacağını taahhüt eder.

Kişisel verilerin ve çerezlerin kullanım amaçları aşağıda listelenmiştir:

– Kullanıcıların deneyimlerini özelleştirme

– Web sitelerine erişim

– İnternet sitesini yönetme ve kayıt tutma

Sunulan hizmetin bir parçası olarak Şirket, hizmet alan kişilere ilişkin bilgileri işbu Gizlilik Politikası kapsamında elde edilebilir ve aktarabilir. Bu tür bilgi aktarımları, üçüncü kişiler tarafından belirlenen şartlara ve üçüncü kişiler ile mevcut sözleşmelere ve yürürlükteki mevcut yasal mevzuata uygun olarak yapılır. Bu Gizlilik Politikası, bilgi aktarımı yapılan üçüncü kişilerin gizlilik uygulamalarını yansıtmamaktadır ve onların gizlilik politikalarından veya uygulamalarından Şirket sorumlu değildir. İşbu Gizlilik Politikası Şirketin kendi kontrolü dışındaki uygulamalar tarafından toplanılan bilgiler, üçüncü taraflara ait internet siteleri ve platformlar tarafından toplanılan bilgiler, üçüncü taraflarca Şirket internet sitesindeki bağlantılar üzerinden toplanan bilgiler veya Şirketin sponsor olduğu veya katıldığı üçüncü taraf internet siteleri üzerindeki başlıklar, kampanyalar ve diğer reklam veya tanıtımları kapsamamaktadır. Üçüncü tarafların kendi internet siteleri yoluyla topladığı, sakladığı ve kullandığı kişisel verilere yönelik yapılan işlemlerden Şirket sorumlu değildir.


Çocukların Gizliliği

İnternet sitemizde 18 yaşının altındaki çocuklardan bilerek veri toplamamaktadır. Eğer 18 yaşının altındaysanız lütfen Hizmetleri kullanarak herhangi bir kişisel verinizi paylaşmayınız. Bu noktada çocukların veli veya vasilerinin işbu Gizlilik Politikasının uygulanması konusunda çocuklarını kişisel verilerini paylaşmamaları konusunda eğiterek yardımları beklenmektedir.


Çerez Kullanımı

Şirketin, anılan kişisel verilerden bazılarını teknik bir iletişim dosyası (Çerez-cookie) vasıtası ile elde etmesi mümkündür. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası bir internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak İnternet’in kullanımını kolaylaştırır. Teknik iletişim dosyası, internet sitesini kaç kişinin kullandığını, bir kişinin internet sitesini hangi amaçla, kaç kez ziyaret ettiğini ve ne kadar kaldıklarını belirten istatistiksel bilgileri elde etmeye yarar. Kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak reklam ve içerik üretmeye yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postalardan veri veya başka herhangi bir kişisel veri almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır, fakat kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyası gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler. Bu ayar değişikliğinden kaynaklanan herhangi bir kusurlu çalışma tarafımıza atfedilmemelidir.

İnternet sitesinde kullanılan çerezler şu şekildedir:

– İnternet sitesini bulmak amacı ile kullanılan kelimeler

– IP adresi ve/veya konumu

– Erişim sağlayan bilgisayarın işletim sistemi


Online Alışveriş İçin Gereken Veriler

Şirket, internet sitesi üzerinden yaptığınız ürün veya hizmet alışverişlerinde güvenliğinizi önemsemektedir. Bu nedenle kredi kartı bilgilerinin sadece sipariş işlemi sırasında kullanımı gereklidir. Şirket bu bilgileri veri tabanında kayıtlı olarak tutmaz.


Diğer İnternet Sitelerine Verilen Bağlantılar

Şirket internet sitesi, içeriğinde üçüncü kişilere ait internet sitelerine geçiş veren bağlantılar/linkler içerebilecek olup işbu Gizlilik Politikası bu internet siteleri için geçerli değildir. Şirket bu internet sitelerine ilişkin herhangi bir sorumluluk kabul etmemektedir.

Sosyal Medya

Şirket internet sitesi üretilen hizmetlerin ve ürünlerin sosyal medya ağlarında paylaşılabilmesi için bazı sosyal medya ağlarına gömülü şekilde bağlantı vermektedir. Bu bağlantılı hizmetler yalnızca onay verilmesi durumunda çalışmaktadır. Bu sosyal medya bağlantılarının amacı site içeriklerinin görüntülenmesi ve istenildiğinde arkadaşlarınızla ve yakınlarınızla paylaşabilmenizdir. Bu yönlendirilen sosyal medya ağlarıyla ilgili veri paylaşımı onların sitelerinde ilan ettikleri gizlilik politikalarına tabidir. Bu gizlilik politikalarını da incelemeniz önem taşımaktadır.


Bilgi Güncelleme ve Değişiklik

Şirket, gizlilik veri koruma prensiplerini güncel tutmak ve ilgili mevzuata uygun hale getirmek için işbu Gizlilik Politikası’nın içeriğini dilediği zaman değiştirme hakkına sahiptir. Değişen Gizlilik Politikası Şirket internet sitesinde ilan edilir. Gizlilik Politikası’nın güncel haline www.atacpharma.com.tr adresinden sürekli olarak ulaşmanız mümkündür. İşbu Gizlilik Politikası değiştikten sonra Şirketin hizmet veya uygulamalarını kullanmaya devam etmeniz halinde bu değişiklikleri kabul ettiğiniz varsayılır. Şirketin değişiklik yaptığı Gizlilik Politikası hükümleri internet sitesinde yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

Verileri Saklama Süresi

Üye olurken ya da ürün veya hizmet satın alırken doğrudan paylaşılan veriler üyelik süresinin ya da satış işlemlerinin devamı boyunca saklanmaktadır. Kampanyalardan haberdar olmak için abone olunan bültenlere abonelik devam ettikçe paylaşılan veriler saklanmaktadır.


Kişisel Verilerin Ne Şekilde İşlenebileceği

6698 sayılı Kişisel Verilerin Koruması Kanunu (KVKK) uyarınca, Atac Pharma İhr. İth. Paz. ve Tic. Ltd. Şti. ile paylaşılan kişisel veriler, tamamen veya kısmen, otomatik olarak veya herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla;

  • Otomatik olmayan yollarla elde edilerek,
  • Kaydedilerek,
  • Depolanarak, Değiştirilerek,
  • Yeniden düzenlenerek,
  • Kısacası veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işleme konu olarak tarafımızca işlenebilecektir.

KVKK kapsamında veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem “kişisel verilerin işlenmesi” olarak kabul edilmektedir.

Kişisel Verilerin Aktarılabileceği Üçüncü Kişi Veya Kuruluşlar Hakkında Bilgilendirme

Yukarıda belirtilen amaçlarla, Atac Pharma İhr. İth. Paz. ve Tic. Ltd. Şti. ile paylaşılan kişisel verilerin aktarılabileceği kişi ve kuruluşlar;

  1. Ana hissedarlar,
  2. Hissedarlar,
  3. Reklam verenler,
  4. Doğrudan veya dolaylı yurtiçi/ yurtdışı iştiraklerimiz,

Başta Atac Pharma İhr. İth. Paz. ve Tic. Ltd. Şti. altyapısını kullanan üye firmalar ve bunlarla sınırlı olmamak üzere sunulan hizmet ile ilgili kişi ve kuruluşlar olmak üzere, faaliyetlerimizi yürütmek üzere veya Veri İşleyen sıfatı ile;

  1. Hizmet aldığımız,
  2. İş birliği yaptığımız,
  3. Program ortağı kuruluşları,
  4. Yurtiçi/yurtdışı kuruluşlar,
  5. Ve diğer 3. kişiler ve kuruluşlardır.

Mahkemelerden gelen bağlayıcı taleplere yönelik olarak hukuki yükümlülüklerimiz dahilinde verileriniz istisnai olarak resmi kurumlarla paylaşılabilecektir.

Reklam amaçlı kullanılacak çerezlere ilişkin düzenlemelerimiz “Atac Pharma İhr. İth. Paz. ve Tic. Ltd. Şti. Çerez Politikası” olup, şu anda okuduğunuz “Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikası’nın bir parçasını oluşturmaktadır. Çerez Politikamız hakkında bilgi almak için lütfen tıklayın.


KVKK Yürürlüğe Girmeden Önce Elde Edilen Kişisel Veriler

Atac Pharma İhr. İth. Paz. ve Tic. Ltd. Şti. internet sitesinde KVKK’nın yürürlük tarihi olan 07.04.2016 tarihinden önce depolanan kişisel veri bulunmamaktadır.


Veri Sahibinin Hakları

Veri sahibi verilerine erişim hakkını her zaman kullanma hakkına sahiptir. Buna ek olarak ilgili şartları yerine getirmesi durumunda KVKK madde 11’de düzenlenen hakları ve aşağıda belirtilen hakları kullanması mümkündür.

  • Düzeltme hakkı,
  • Silme hakkı,
  • İşlemeyi kısıtlama hakkı,
  • Yetkili veri koruma denetim kurumu üzerinden bir şikayet oluşturma hakkı,
  • Veri taşınabilirliği hakkı.

Kişisel verilerin, Şirketin kanuni bir faydaya sahip olduğu zeminde işlenmesine ilişkin faaliyetler söz konusu olduğunda, içinde bulunulan özel durum sonucunda oluşan gerekçeler dolayısıyla, veri sahibi kişisel verilerin işlenmesine itiraz hakkına sahiptir. Şirket, veri işlemeye ilişkin olarak koruması gereken çıkarların, hakların ve özgürlüklerin üzerinde yer alan önemli bir gerekçe olduğunu kanıtlayamadığı veya bu işlem kanuni hak taleplerde bulunmak, bu talepleri kullanmak veya savunmak gibi amaçlara hizmet ettiği sürece Şirket bu verileri işlemeyi durduracaktır.

Kişisel verilerin işlenmesine onay verilmesi halinde onayın geri çekilmesi imkanı vardır.

Kanun kapsamında, kişisel verileriniz ile ilgili her türlü talep, şikayet ve önerilerinizi;

  • Kimliğinizi tevsik edici belgeler,
  • Talebinizi içeren dilekçeniz ile

aşağıdaki adresimize ulaştırabilirsiniz. Ya da güvenli elektronik imza kullanmak suretiyle Şirketimizin [email protected] kayıtlı elektronik posta adresine gönderebilirsiniz.

Adres: Gürselpaşa Mah. Şehit Polis Şahin Polat Aydın Cad. No:47/A Seyhan – Adana TÜRKİYE

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
Sohbet Başlat
Scan the code
Geliştirici Retrock Media
Merhaba, ismim Erdinç.
Size nasıl yardımcı olabilirim?